Етерични масла, които отблъскват насекоми и комари

Научете как да комбинирате етерични масла, за да осигурите защита срещу всякакви зловещи пълзящи с тези домашни спрейове против насекоми! Обичате миризмата на лавандула, босилек и мента? Ето защо правенето на ваш собствен репелент за насекоми от етерично масло в домашен спрей за насекоми е лесна, икономична, безопасна и естествена алтернатива на използването на закупен от магазина разтвор, който е пълен със синтетични химикали.

Ето няколко рецепти за спрей срещу насекоми, които да ви помогнат да ги предпазите, като просто смесите няколко капки етерични масла в стъклена бутилка със спрей, за да отблъснете насекоми от всякакъв вид с няколко впръсквания.

Етерични масла за репелент срещу комари са босилек, мента и лимонов евкалипт

Проучванията показват, че етеричното масло от босилек е идеално за борба с вредителите, особено ако живеете във влажен район с много езера и блата, размножаващи комари. Босилекът действа и срещу прахови акари, така че напръскайте този естествен репелент против комари върху спално бельо, мека мебел и възглавници, за да предпазите тези комари от ухапване.

Можете да си направите сами

Смесете 20-30 капки етерично масло от босилек с ½ чаша дестилирана вода и 2 супени лъжици водка или хамамелис в спрей бутилка и напръскайте откритата кожа.

Други мощни средства за борба с насекоми идват от семейството на ментата – изследванията показват, че етеричните масла от мента и котешка билка действат толкова добре, колкото и многорепеленти против комари, базирани на DEET. Смесени с масло от лимонов евкалипт, това е друг мощен репелент против комари, те осигуряват защита от много видове комари.

И защо не – направи си сам

Добавете по 10 капки масло от мента и масло от лимонов евкалипт към 3 супени лъжици базово масло като масло за грижа за кожата от сладък бадем, след това изгладете кожата за хидратация и защита.

Борете се с кърлежите и бълхите с лавандула и здравец

Предпазете се от кърлежите и бълхите, като измивате с нежен сапун напоен с лавандулово масло. Ако ще бъдете в зона, заразена с кърлежи, опитайте да втриете сапуна директно върху кожата и да изплакнете по-късно.

Смесете 15-20 капки етерично масло от френска лавандула на Pharmaca в мекия течен сапун на д-р Бронър без мирис (2 унции). Също така е доказано, че маслото от здравец ефективно отблъсква кърлежите. Вземете малко етерично масло от здравец на Pharmaca, за да се предпазите от кърлежите, като същевременно балансирате кожата и отпушвате порите.

Author: admin