Причини, поради които да преминете към дигитални визитни картички

Умна визитка

Дигиталната визитка е предпочитана от много хора днес, в края на 2022 година, научете защо …

•     Подобряване имиджа на компанията


Ръководителите на компании от различни сектори на икономиката знаят колко важен е имиджът на компанията, нейната марка при изграждането на дългосрочни отношения с партньори и клиенти. 
Електронните визитки създават атрактивен имидж на Вашата фирма още при първата среща с партньор или клиент. Те са запомнящи се, създават „уау ефект“ и спомагат за установяване на доверителен и интерактивен контакт. Освен това електронните визитки позволяват бързо и лесно споделяне на контакти в социални мрежи и месинджъри, което значително спомага за установяването на бизнес отношения между служители и клиенти, блогъри и техните абонати, професионалисти и техните клиенти.


•    Намаляване на разходите на фирмата за печат на визитки


Разходите за изработка на визитни картички за компании варират от стотици до десетки хиляди долари годишно. Например: „Общата цена на една компания за предоставяне на хартиени визитки на 750 служители е около 30 000 лв. на година, докато същият брой електронни визитки ще струва наполовина (годишно спестяване от 15 хил. лева). Общите разходи включват разходите за печат в печатница, транспортни услуги и времеви разходи за персонал за поддръжка на процеса.


•     Увеличаване на продажбите


Фирми от различни индустрии увеличават продажбите чрез използването на електронни визитни картички. Нека да разгледаме ефективността на примера на смарт визитка на агенция за недвижими имоти. 

При проучване сред служители на няколко агенции за недвижими имоти се оказа, че агентите се оплакват, че в повече от 50% от случаите при размяна на хартиени визитни картички с клиент, информацията от хартиена визитна картичка не се прехвърля от този клиент в лаптопа на неговия смартфон .
 В резултат на това агентът се обажда на клиента на мобилния му телефон и неговият номер се определя като „непознат“ или „нежелан“. Агентът не успява да се свърже с клиентите си, транзакцията е неуспешна.. Корпоративната версия на електронните визитки е отличен избор в такава ситуация. След преминаването към електронни визитки за агентите, броят на обажданията на агенти от страна на клиента се увеличи с почти 50%, което доведе до ръст на успешно извършените транзакции.


•    Електронната визитка е невъзможно да бъде забравена. Те никога няма да свършат


Смартфоните са може би единственото нещо, може би освен ключовете от апартамента, които винаги носим със себе си. Така че наличието на визитка във вашия смартфон е най-надеждното решение. В телефона електронната визитка винаги ще бъде под ръка и не може да бъде забравена. И вече няма да се налага печат на визитни картички, а това е сериозна икономия. И ако нещо се е променило (позиция, информация за контакт или сте започнали да поддържате социални мрежи), можете лесно да добавите връзка към социалната мрежа към електронната си визитка, където лесно можете да добавите новите си познати. Възможностите на електронните визитки са наистина безкрайни! 


•     Незабавен обмен на информация в Интернет


Онлайн срещите и събитията се превърнаха в норма, а виртуалните дигитални визитни картички се превърнаха в неразделна част от ежедневието на един бизнесмен. Електронните визитни картички са незаменими при работа онлайн – просто изпратете линк по имейл, добавете QR визитни картички към документи и договори (клиентът може лесно да запази контакта ви при получаване на писмо, като просто насочи камерата на смартфона към QR кода на дигитална визитна картичка или щракване върху нейната връзка) или изпратете на клиента връзка към визитна картичка във всеки месинджър.

Когато организирате среща чрез Zoom, Microsoft Teams или Google Meet, добавете QR кода на вашата цифрова визитка към фона на срещата. Всеки присъстващ ще може да сканира вашия код и да получи незабавен достъп до вашата визитка.

По време на пандемията Covid-19 електронната визитка е сигурен, безконтактен начин за бързо и удобно споделяне на контакти. Дигиталните визитни картички носят качествено ново ниво на бизнес нетуъркинг.

Author: admin