5 техники за оцветяване на картини с номера

Рисуване по номера върху платно – някои полезни техники …

Купихте комплект за рисуване по номера, подготвихте работно място, което означава, че можете да започнете работа. Но има толкова много сектори на платното и толкова много цветове в картината, че очите се разпръскват. Откъде да започна?

Има 5 основни начина за оцветяване на картини по числа.

„От светло към тъмно“ – техника, при която най-светлите нюанси се рисуват първи, най-тъмните – последни. Този метод е добър за начинаещи, улеснява коригирането на петна и неточности: по-тъмен цвят лесно ще се препокрие с по-светъл.

„От най-голямото към най-малкото“ е техника, при която най-големите площи се рисуват първо, а най-малките се запълват накрая. Удобството на този метод е, че е много по-удобно да добавяте малки щрихи, когато картината е повече или по-малко нарисувана.

За много художници основната фигура е в центъра, но с техниката „От центъра към краищата“ основното изображение се рисува първо. Това минимизира риска от размазване на вече боядисаното с ръкава. Съгласете се: най-важното е, че основното изображение е нарисувано с високо качество, а не фонът.

Опитните „художници по номера“ казват, че методът „Отгоре надолу“ е най-подходящ за начинаещи. Благодарение на тази техника почти няма риск от размазване на вече нарисуваното и няма нужда да чакате, докато вече нанесеният слой изсъхне. Важно е да се уточни, че десничарите трябва да започнат да оцветяват с този метод от горния ляв ъгъл, а левичарите от горния десен.

Когато използва метода „по номера“, художникът върви в реда, в който са номерирани цветовете. Този подход е добър за сложни произведения с много цветове и малки детайли.

Между другото, с опит ще развиете своя техника, която ще бъде своеобразен микс от всички техники.

Творчеството е чудесен начин да избягате от проблемите и суетенето, както и малко да „полетите в облаците“! Купувайте, мечтайте, създавайте! Опитайте, закупувайки си картини по номера и творете! Не Ви е нужно специално умение! Достатъчно е да имате време, желание и енергия. Останалото е лесна работа!

Можете да закупите комплект за рисуване по номера от тук.

Author: admin