4 начина да влезем във форма с помощта на смарт часовник или гривна

Оказва се, че модерните през последните години смарт часовници и фитнес гривни не са просто стилен аксесоар, но и модерно устройство, което може да ви помогне да отслабнете. С наближаването на топлите месеци влизането във форма се превръща в топ приоритет на мнозина – жени и мъже. Ако и вие сте сред тях, тази статия е за вас.

Тук ще посочим 4 ефективни начина как да влезете във форма с помощта на своето смарт устройство и как да изберете смарт часовник или гривна, които да се превърнат във ваш личен фитнес треньор.

  1. Заложете на правилния за вас смарт аксесоар

По магазините ще ви посрещне огромно разнообразие от модели. Нашият съвет е да подберете гривна или смарт часовник, отговарящи на вашите цели и характер. Все пак това, което работи за другите, може да не работи за вас.

Ако за първи път ще носите подобен смарт фитнес аксесоар, заложете на качествена фитнес гривна като за начало, отколкото на скъп смарт часовник с многобройни функции. Фитнес гривните могат да следят стъпки, изминато разстояние, сърдечна честота, калории и качество на съня – все базови функции, които са напълно достатъчни за всеки начинаещ.

За по-напредналите сред вас, които вече имат ясна цел и успешно маневрират между ежедневните си задачи и поддържането на форма, най-добрия избор си остава смарт часовника. Подберете функционален модел, който може да се използва и вместо смартфона ви, като същевременно с това предоставя голямо разнообразие от фитнес функции, с чиято помощ ще можете да следите своето представяне в залата и извън нея.

От ключово значение е точността на устройството. Смарт часовник или фитнес гривна, които не са напълно точни, няма да могат да ви помогнат да следите правилно резултатите си и следователно няма да ви бъдат от полза. За това преди да си вземете избрания модел, прочетете няколко негови ревюта за неговото представяне и точност.

  1. Използвайте смарт часовниците за постигането на реалистични цели

Лесно е да си кажете „От утре започвам да бягам 5 км всяка сутрин“, но съвсем друго е да го направите наистина. И когато не постигнете желаната цел, следва период на демотивация, който ви отказва от влизането във форма.

Вместо това използвайте смарт часовника или гривната си като личен треньор. Задайте си първоначално лек режим – например днес трябва да изгоря еди колко си калории или да измина толкова крачки. Фитнес тракерът ще ви помогне в напомнянето на целта и самото и постигане в края на деня или седмицата ще се отрази положително, както на физическата ви форма, така и на емоционалното ви състояние.

  1. Настройте гласов асистент за екстра мотивация

Искате да влезете във форма, но ви е необходимо напомняне и повечко мотивация? Смарт часовникът ще ви помогне и тук. Необходимо е да активирате гласов асистент, който ще ви помогне не само да станете от леглото, но и да тренирате у дома. Функцията е особено полезна за тези от вас, работещи от вкъщи или в офиса и често се заседяват. Умните фитнес аксесоари няма да ви позволят да стоите повече, отколкото трябва и ще ви напомнят, че е станало време за раздвижване и тренировка.

  1. Носете своя смарт часовник или гривна максимално по-дълго

Да си кажем честно, смарт фитнес аксесоарите са стилни и спортно изглеждащи и само като ги носите можете да се мотивирате да влезете в по-добра форма. Освен това, смарт часовникът ви позволява да следите по-добре своето представяне и здравословното си състояние. Колкото повече ги носите, толкова по-реалистична и пълна картина се изгражда за вашите резултати.

С това смарт устройствата могат да ви помогнат да влезете във форма и да изненадате всички с перфектна и стегната фигура.

Author: admin