Детска дентална медицина – услуги от клиника, специализирана за зъболечение на деца

Услуги на дентална клиника за деца

Детската дентална медицина е една от основните области на индустрията. Всеки, който иска да отвори и управлява бизнес в тази област, трябва да помни: детето е цял свят с добра организация. Основното при работа с деца е да се създаде приятна атмосфера и индивидуален подход към всеки. Каква е разликата между детската стоматология и стоматологията за възрастни? Липса на травма по време на процедурите и нежно отношение. По време на лечението зъболекарите използват хипоалергенни материали с приятен вкус и цветни бои.

Екстракция на млечни зъби

Преди процедурата зъболекарите (педиатър и ортодонт) се подготвят, като преценяват състоянието на зъбите и появата на възможни усложнения. Това е важно да се направи, тъй като след отстраняване челюстта на детето може да се деформира. По време на процедурата се използва анестезиологичен гел с приятен вкус и аромат, а в края на процедурата се използват специални средства, които унищожават вредните бактерии и ускоряват заздравяването. Сребърно покритие През 20-ти век зъбите са били покрити със сребърни йони само когато се появяват петна по време на кариес и хипоплазия. Благодарение на сребро, микроорганизмите и бактериите престанаха да се образуват върху емайла и зъбът беше „запазен“, докато не изпадне. Основният проблем на този метод на лечение е промяната в цвета на емайла до черен и това е може би единственият недостатък на сребро. Що се отнася до плюсовете, тук можем да кажем за надеждност, простота и липса на болка. Можете да дадете предпочитание на този метод, ако детето се страхува от бормашини и стоматология като цяло. Осребряването ще бъде доста нежна процедура за него. Лечение на кариес В хода на лечебните процедури върху зъбите се нанася специален състав, който маскира кариеса, след което повърхността на емайла се почиства ръчно. След това гелът се нанася, отмива се, кухината се почиства и маркерът се използва отново. След лечението се поставят пломби в устната кухина, ако е необходимо, и ако почистването е успешно, фисурите се затварят с уплътнител за предотвратяване на кариес.

Запечатване на фисури

Зъбите се освобождават от фисури – благоприятна среда за появата на кариозни образувания, след което се нанася силант – силант. За да проведете пълно лечение, се нуждаете от няколко процедури. За да поддържат ефекта, зъболекарите напълно почистват зъбите от кариозни образувания, за да предотвратят развитието на болестта под запечатано покритие.

Преподаване на лична хигиена

На възраст 3-4 години децата трябва да научат какво е лична устна хигиена. По-добре е да говорите за това в разговор, опитайте се да представите информацията по най-интересния начин, обграждайки детето с красиви детски четки, пасти, играчки. Уменията, които бебето е придобило в ранна възраст, се запазват за почти цял живот и това трябва да се помни, когато го учите на хигиена.

Ако се намирате в град Варна и си търсите дентална клиника, то Ви препоръчваме да посетите МЕДИКО-ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР MEDICARE.

Author: admin