Топ марки столчета за кола през 2023

столчета за кола

На пазара съществуват много производители на детски столчета за кола. Но за да се избере подходящ и сигурен стол за кола сред толкова много марки е трудна задача пред младия родител.

Тук ще откроим няколко производителя на детски столчета за кола, които разработват, произвеждат, тестват и най-вече печелят награди за най-добри постигнати резултати в краш тестовете.

  • Britax Römer

Компанията Britax Römer е изцяло отдадена на осигуряване на безопасност на пътя. Още през 30-те години на миналия век компанията произвежда оборудване за безопасност и аксесоари за автомобили. От разработването на първото детско столче за кола на Britax Römer през 1966 г. безопасността на децата е приоритет номер едно. Днес Britax Römer разработва и произвежда детски столчета за кола, детски колички и седалки за велосипеди, като 90% от детски столчета за кола и седалки за велосипеди са „Произведени в Германия“ или „Произведени във Великобритания“.

Философията на фирмата е да предоставя продукти с най-високо качество, надхвърляйки далеч законовите изискванията по отношение на безопасността и сигурността на детските столчета.

Усилията, които се полагат в тази област от фирмата през последните няколко години, са признати от потребителски тестове като Stiftung Warentest в Германия, където непрекъснато марка Britax Römer получава най-високите оценки в категория чистота на вложените материали (химикали) и безопасност.

Тестване по най-високите стандарти

В Britax Römer поддържането на възможно най-висок стандарт за безопасност е от първостепенно значение. Фирмата е пионер във вътрешните динамични тестове и управлява две съоръжения от световна класа за столчета за кола в Европа, а през 2017 г. стартира един от най-модерните и технически усъвършенствани центрове за краш тестове за детски столчета за кола (с Isofix и без Isofix) в световен мащаб.

Всички категории продукти за деца се тестват обстойно за климатични, температурни, метеорологични и пътни условия. Също така столчетата и количките се изпитват по отношение на високи ограничения за повече от 500 химикала, като се извършват тестове от независими тестови лаборатории съгласно общ тестов протокол, който покрива всички законови изисквания.

Britax Römer работи в тясно сътрудничество с външни партньори Bureau Veritas, световен лидер в тестването, инспекцията и сертифицирането на химикали и Société Générale de Surveillance (SGS), една от водещите световни компании за инспекция, проверка, тестване и сертифициране, призната за глобален еталон за качество и почтеност.

  • Swandoo

Swandoo е иновативна марка, посветена на решенията за безопасност на децата. Създадена с голяма любов от родители…към родители.

Амбицията на фирмата да се развива и усъвършенства е отразена в логото на марката – ЛЕБЕД – символ на създаването и поддържането на дълготрайни връзки и много добри грижи за семейството си.

„Вярваме, че всяко новородено бебе е специално и изпълнено с потенциал, който ще процъфтява само с подходящата любов и подкрепа“- Ето защо създателите на марката кръщават първия продукт на учения и носителя на Нобеловата награда – Алберт Айнщайн. – „Непрекъснатите ни усилия и любовта към нашата работа са посветени на семействата и децата, които ще създадат по-добро бъдеще“- споделят още те. 

Столът за кола Albert на Swandoo е първокласна бебешка седалка, отличен с награди за дизайн и иновативни функции, за да улесни живота на семействата. Albert е победител не в един, а в ТРИ теста: немският автомобилен клуб ADAC го оценя като ПОБЕДИТЕЛ с 1.6 при тестовете, като тук се оценя не само резултати от челен и заден удар, а при страничен удар. Също така най-добри резултати има и при австрийската OEMTC и швейцарската организации TCS.

От създаването си до момента столчето за кола Albert печели  редица награди за дизайн, като: Red Dot Award през 2017 г, German Design Award WINNER за 2019 г. Впечатлява с хармонични пропорции, линии и повърхности и осигурява на всички съвременни родители най-умното решение, съчетано с максимална безопасност.

Въртящият се на 360° Swandoo Marie i-Size е кръстен на учения и двоен носител на Нобелова награда Мария Кюри. Тази седалка предлага просто и интуитивно потребителско изживяване, като същевременно надминава стандартите за безопасност. Marie i-Size предлага изключителна безопасност, комфорт и спокойствие – може да се регулира в четири позиции за почивка както в посока, насочена напред, така и в обратна и да се върти на 360°.

Столчетата за кола Swandoo са разработени, така че родителите да се насладят на специалните моменти с детето си, което ще е в безопасност, а Swandoo да бъде част от тяхното пътуване.

  • Cybex

Cybex е основана през 2005 г. в Германия от Мартин Пос. В резултат на собствения си опит, а и на други родители, които прекарват часове наред да монтират своите прекалено сложни столчета за кола, Мартин Пос решава да създаде такива продукти, които са лесни и интуитивни за използване чрез интелигентен дизайн.

Cybex продуктите преминават хиляди тестове всяка година. Безопасността и стандартите на столчета за кола Cybex са признати от най-големите асоциации на потребителите в Европа и извън нея, с повече от 350 награди във водещи независими потребителски тестове, сред които ADAC и Stiftung Warentest, доказващи, че те са сред най-безопасните налични на пазара столчета за кола. От първото пътуване на новороденото до вкъщи до повдигнатите столчета за деца със странични защита на път за училище, Cybex предлага столчета за кола за всеки един етап от развитието на детето, което осигурява защита за Вашето нарастващо семейство.

Със своя свеж подход Cybex проектира продукти за родители, като същевременно премахва границите, които често разделят безопасността, дизайна и функцията. Това стои в основата на мотото на компанията: принципът на иновациите D.S.F.комбинация от уникален дизайн, ненадмината сигурност и качество и интелигентна функционалност. Тази тристепенна стратегия е довела не само до разработването на многократно награждавани иновативни столчета за кола като Sirona, Aton, но и до присъждането на не по-малко от девет награди Red Dot Design Awards.

През 2014 г. Cybex, Германия се слива с Goodbaby (gb) International Holdings Limited, Китай. Gb е водеща компания за производство на детски продукти. Със своя над 25 годишен опит в областта на проучване и развитие в областта на дизайна и тестването на произведените продукти, gb налага световни стандарти в областта на безопасността, иновациите, дизайна и производството на такива продукти.

По този начин Cybex се утвърждава като световен бранд с продукти, които са идеални за родители, които искат да запазят чувството си за индивидуалност, дори и с малко дете в ръка.

  • Joie

Основната цел на марката Joie е да създава продукти, които да са в най-добро съотношение качество-цена. Резултатът са детски столчета за кола, които отговарят на всички европейски стандарти за безопасност и нещо повече-печелят награди за сигурност от най-строгите тестови организации. Успехът на компанията се дължи и на международния отдел за разработка на продукти и отдел за техническо развитие, разположен в Обединеното Кралство.

Добър пример за комбинация от безопасност, комфорт и функционалност е столчето за кола i-Level, което беше оценено като „силно препоръчително“ от швейцарската служба за  тестване TCS. Предлага се и със спортна седалка за по-големи деца.

Всички продукти, произведени от Joie се тестват, като например опората за глава на столчето за кола се тества 5000 пъти, заключването и отключването на Isofix се тества 10000 пъти ( 5 пъти повече от изискването), наклона на седалката се тества 5000 пъти и т.н. Освен това продуктите се изпитват и за токсични и вредни материали, за да се гарантира че столът за кола отговаря на всички показатели за безопасност.

  • Recaro

Компанията Recaro разработва решения, които поставят нови стандарти, когато става въпрос за безопасност, комфорт и дизайн. Дишащите материали осигуряват приятен климат на седалките за кола. Главата и гръбнакът на детето са оптимално защитени благодарение на висококачествената облегалка и отличителната технология „Advanced Side Protection“.

Продуктите на Recaro се отличават с практични детайли, които улесняват ежедневието на родителите. Столът за кола Elite, например, може да се върти на 360 градуса, така че гърбът да не се напряга, когато родителят качва или изважда детето си от колата. А Zero.1 Elite е първото в света решение за интегриране на кошница за новородено и детска седалка в едно.

Продуктите на марката Recaro са особено популярни, тъй като интелигентната им конструкция позволява да се използват дълго време. Високотехнологичната пяна за седалки за кола допълнително осигурява перфектна, ориентирана към детето ергономичност.

Тези марки столчета за кола не изчерпват разнообразието от производители, за които основен приоритет е безопасното пътуване на детето, както и на пазара не съществува идеалната марка столче за кола. Всяко семейство има различни навици, условия на живот и следователно нужди. Това води до различни продукти, но с една обща характеристика помежду им- а именно безопасността.

Author: admin