Материали за модерна и стилна баня

Банята е пространство, което през последните години набира все по-голямо значение в нашия интериор. По този начин, въпреки че в миналото е било обичайно да се вижда като изключително практично и утилитарно пространство, все повече и повече бани се превръщат в място за релакс и грижа за себе си. И тази промяна в използването и стойността на нашите пространства несъмнено се отразява в неговия интериорен дизайн.

Дърво

Няма съмнение, че дървото винаги е било основен материал за (почти) всеки интериор. Въпреки това, в тоалетните или баните, това не е най-често срещаният материал. И това е, че много пъти се избягва използването на дърво в помещения като кухни или бани, тъй като може да бъде податливо на повреда от вода или влага. Но въпреки това подовете, мебелите и дори плотовете от дърво започват да доминират в тези пространства.

Мрамор или камък

За всяко дърво има вид камък, с който да го съчетаете. И това е, че в комбинация с различни дървета, камъни като мрамор се превърнаха в много мощна тенденция за кухни и бани.

 За разлика от дървото, полираният камък обикновено е водоустойчив материал и идеален за използване върху повърхности, изложени на пръски и повече влага. Поради тази причина различни камъни като мрамор и гранит могат да бъдат перфектна алтернатива за покриване на плотовете на дървените мебели. Или дори за покриване на подове, стени или вътрешността на душове и мокри помещения. Освен това плочки от естествен камък създават една много уютна и приятна атмосфера.

Златни елементи

Докато хромът и среброто са най-предпочитаните покрития от десетилетия, през последните години златото печели все повече привърженици. Така че, за кранове, копчета или дръжки, не се страхувайте да заложите на злато, което в комбинация с топлината на много дървета и камъни може да е най-добрият вариант.

3D керамични плочки

В търсене на интегриране на текстури и светлинни ефекти в нашия интериор, триизмерните плочки набират популярност. Тези елементи, понякога с футуристичен стил, могат да послужат за добавяне на акцент към баня с опростен дизайн или да станат център на вниманието в минималистичен дизайн.

 Винтидж плочки

С възраждането, което преживяваме на всички винтидж неща, не е изненадващо, че плочките за баня служат като отражение на цялата онази естетика от последните десетилетия. Така определени мотиви и цветове, макар и интерпретирани по нови начини, се стремят да служат като напомняне за баните от 70-те и 80-те години.

Author: admin