Съвети за ефективен рекламен билборд

Билбордът е едно от най-популярните съоръжения за реклама на даден продукт, услуга или марка и е тип дигитален брандинг. Изработката е от печатница. Билбордовете се използват при кампании и имат за цел да достигнат до най-много бъдещи клиенти. Този вид рекламен борд може да се постави и локално, разположен близо до търговския ви обект, както и извън града. Размерите могат да бъдат различни, както и типът на самата конструкция. Най-често използваните според типа на изработка са мегаборд, тристранни, фасадни, пиза.

изработка на билборд

Как се изработва билборд

Този вид реклама е структура, на която се публикуват рекламни съобщения, изображения и други. Обичайно те се монтират на оживени пътища и места, където има голям човекопоток. Билбордът е изграден от метална конструкция, на която се опъва платно от винил с широкоформатен печат, на който е изработено избраното послание. Монтажът става посредством пришиване, поставяне на капси. Този метод е все по-популярен и е един от най-добрите и конкурентноспособни.

Съвети за повече ефект от рекламен билборд

Въпреки че интернет и социалните медии сега са водещи в списъка с маркетингови инструменти, външната реклама все още ни заобикаля и радва търговците, които получават желания ефект. Добре е да сте запознати с някои прости правила:

  • Не повече от шест думи – билбордовете са предназначени да се гледат по време на шофиране. Следователно имате не повече от 3 секунди, за да разпространите съобщението си; 
  • Добре обмислено послание – дайте предпочитание на лозунги и заглавия, които ще съдържат най-важната информация. Ако същността на вашето предложение не може да бъде предадена с 6 думи, тогава е по-добре да се насочите към други видове реклама; 
  • Един основен елемент – на платното трябва да има само един акцент. Нека всичко останало да помогне и да допълни основното послание; 
  • Билбордовете не са визитни картички – посочването на всички възможни телефонни номера, адреси и подробности е пагубно, когато става въпрос за външна реклама. Максимумът, който можете да напишете, е адресът на уебсайта. 

Тези рекламни модели са насочени към повишаване на осведомеността на марката, използват се за подкрепа на текущата рекламна кампания, могат да разкажат за промоция или нова услуга. Скучните изображения и текстове ще бъдат игнорирани, а прекалено сложните – ще отблъснат. Рекламата трябва да бъде проста, разбираема и да кара целевата аудитория да почувства, че напълно разбирате проблема ѝ и наистина можете да го разрешите.

Author: admin