Да подготвим автомобилът си за летните, горещи месеци?

Автоклиматикът е от ключово значение да бъде в изправност, за да може през лятото да усещате прохлада и комфорт. Според наше проучване, един на шест автомобила има неработещ автоклиматик, което е съвсем не е окей, особено за хора, които са в София, или в Югозападна България.

Автоклиматикът изисква профилактика, подмяна на фреон, подмяна на дефектирал компресор, профилактика на охлаждащата система, тръбопроводи и други.

Ако се нуждаете от фирма, предлагаща ремонт на автоклиматици, то Ви съветваме да бъдете внимателни и да се доверявате само на оторизирани и доказани, като добри сервизи.

Но определено сега е точното време, в което да подмените фреона и да извършите профилактика.

Качеството на компонентите, с които дефектиралите части на автоклиматикът биха били заменени, също е от особено значение. Съветваме Ви да търсите и да подменяте компонентите с маркови, качествени, а не със заместители. Понякога с лош заместител може да се случи така, че да не изкара и един месец, докато при оригиналните компоненти нещата стоят по друг начин. Климатикът може да работи и пет години, без да има проблеми.

Всъщност правилото с качествени и маркови консумативи важи не само за автоклиматиците, но и за всяка друга част от превозното средство, като се започне от маслата и филтрите, и се стигне до амотртисьорите.

Автодиагностиката, в това число проверката на състоянието и на климатика, не е никак скъпа услуга, но пък ще можете да прецените, дали автомобилът Ви е готов за лятото, или не. Естествено, ако имате проблем, ако климатикът спешно трябва да се ремонтира, момчетата от компанията, която по-долу посочваме, ще свършат чудесна работа.

Момчетата от D&D Auto – автосервиз в Младост, ще направят бърза и качествена проверка на текущото състояние на Вашият автомобил, ще Ви предложат добро решение, на добра цена. Възползвайте се и не отлагайте, защото лятото чука на вратата…

Финални думи, касаещи автоклиматиците

В никакъв случай не чакайте последния момент, в който стартирайки бутон AC, да не усетите никаква прохлада, напротив, действайте периодично, поне на две години правете профилактика на климатика, подменяйте фреона и консумативите, които вече са дефектирали, или износени.

По този начин винаги, когато се наложи да се прохладите в купето, ще можете да го сторите, без да изпитвате тревоги и притеснения.

Безаварийно и до нови срещи!

Author: admin