Счетоводство на онлайн магазин

Онлайн търговията има редица предимства пред традиционната, и ако кажем, че днес повечето търговци предлагат продуктите си и онлайн, съвсем няма да сбъркаме. За това говори факта, че на почти всяка витрина на традиционен магазин, има и URL адрес, от където можете да поръчате онлайн. В подобни случаи, счетоводството се помеа от настоящ счетоводител, но какво трябва да знаете, ако стартирате от нулата?

Ако сте решили да създавате онлайн магазин Ви трябват няколко важни неща, за да стартирате.

  1. Област на развитие, т.е. ниша. Трябва внимателно да помислите какво точно ще продавате.
  2. Логистика. От къде ще набавите продуктите, ще продавате директно, или ще препродавате продукти на партньор, както и кои куриерски фирми ще ползвате, както и къде ще се съхранява стоката и други сходни.
  3. Служители. Няма да успеете сам, освен ако нямате други задачи и можете да отделите поне 8 часа на ден, при това всеки ден в работно време.
  4. Изграждане на платформа, в която да се предлагат продуктите. В това число можем да добавим и домейн, хостинг, визия, заснемането на продуктите и други сходни.
  5. Маркетинг и реклама. Ако си мислите, че един онлайн магазин ще започне да продава, без да инвестирате в реклама, то съвсем се бъркате. Трябва Ви мощна реклама, от SEO и интернет маркетинг експерти, които имат богат опит и знания в областта на дигиталните технологии.
  6. Опитен счетоводител – няма да се справите без опитен счетоводител, който знае как да подготви цялата документация, която никак не е малка. Например, ако се намирате в град Русе и Ви трябва Счетоводна къща в Русе, то е добре да се доверите на местна компания, тъй като ще е по-удобна комуникацията и срещите. Естествено, сред съвременното счетовоство набира популярност и отдалеченото обслужване, и всичко това става благодарение на високоскоростния достъп до Интернет, до който имат участие почти всички в България.

В общи линии по-горе Ви предоставихме някои от най-важните аспекти, ако сте решили да стартирате онлайн бизнес.

Трябва да знаете, никак не е лесно и без детайлно планиране, ще изпитвате сериозни затруднения!

Author: admin