Столчета за хранене и как да ги изберем

Когато става въпрос за покупки за вашето дете съществуват два вида вещи – тези от първа необходимост като бебешка количка, бебешко легло и т.н. и такива, които не са задължителни, но пък улесняват живота на мама. Към втората група вещи спадат популярните столчета за хранене. Някои родители считат, че те заемат допълнително място и са ненужна екстра, други пък са на мнение, че улесняват храненето на мъничето. Истината е, че всеки родител сам избира дали да захрани детето си в столче за хранене или не. Ако вие сте от родителите, които държат да опитат с храненето в столче, ви предлагаме няколко съвета относно правилния избор.

Ако сте в търсене на столчета за храна, ще се уверите, че в момента на пазара има богат асортимент от различни видове столчета с различни спецификации. Това предизвиква затруднение у родителите и колебание относно правилния избор. Ето нашите съвети за бърза покупка на качествено столче за храна:

1. Столчета за хранене със стабилна конструкция

Конструкцията на столчето е една от най-важните характеристики. Избягвайте столчета с леки конструкции, защото това означава, че няма да бъде достатъчно стабилно. Предвид факта, че много често храненето предизвиква буйни реакции при детето, е добре да знаете, че столчето е сигурно.

2. Столчета за хранене, които се почистват лесно

Захранването е процес, свързан с доста цапане, затова е важно бъдещето столче за хранене да е от лесна за почистване материя. Добре е тя да бъде с гладка повърхност и с възможност за сваляне и изпиране в пералня.

3. Регулиране на облегалката

На пазара се предлагат и специални столчета за хранене, които имат няколко позиции за гърба на детето. Те са удобни за използване без значение дали детето е на шест, седем или осем месеца. Подходящи са за деца, които все още не могат да стоят достатъчно стабилно в седнало положение, но са идеално решение и за по-големи дечица. Задължително е столчето да притежава опция за регулиране на височината, защото това ви дава възможност да го използвате с напредването на възрастта.

4. Възможност за сгъване

Тази опция е много удобна, защото имате възможност лесно да транспортирате и съхранявате столчето. Затова ви съветваме да заложите на модел, който има механизми за сгъване.

5. Обърнете внимание на формата на масата

Масичката към столчето за хранене е от изключителна важност, защото от нейната форма зависи това дали ще си спестите почистване на разсипана храна. Съветваме ви да обърнете внимание освен на това дали масичката се сваля и на това тя да има борд, който да предотвратява разсипване на храна. Освен това е от полза, тя да има обособено място за купичка и чаша.

Видове столчета за хранене

Разнообразието на бебешки продукти е огромно и столчетата за хранене не правят изключение. В зависимост от това от какъв материал предпочитате да бъде столчето, може да избирате между следните варианти: дървени и пластмасови. Изборът е изцяло ваш! Предпочитани и доказани марки за столчета за хранене са Lorelli, Moni, Cangaroo и др., но все пак не пропускайте да използвате услугите на професионалните консултанти от детски магазин BebeLand.net преди да пристъпите към покупка.

Author: admin