Най-доброто решение за спестяване на топлина в къщата е изолацията на стените и пода

Най-доброто решение за спестяване на топлина в къщата е изолацията на стените и пода

Поради факта, че имаме студени дълги зими, повечето хора се опитват да запазят топлината в къщата възможно най-ефективно. Така ще харчите по-малко пари за затопляне на дома си, отколкото за сметки за отопление. В продължение на много години собствениците на сгради използват полиуретанова пяна като покривен, изолационен и уплътняващ агент. Последните проучвания за ефективността на приложенията от полистиролова пяна показват много последователни характеристики на материала. Този вид изолация привлича с ниската си цена и отличните характеристики. Може да се използва както на открито, така и на закрито.

Изолацията на пода е незаменима, ако искате да живеете комфортно и икономично. Изолацията на пода с листа от пяна може да спести между 15 и 20% от вашата сметка за ток. Това е голямо предимство, особено в дългосрочен план. Предлагат се няколко материала за изолация на пода: всички те имат свои специфични приложения. В случай на външни приложения (под опорния под) обикновено се използват полистиролни дъски. Те са устойчиви на натиск и могат да издържат на голямо тегло. В допълнение, пяната е добре защитена от влага. Други видове дъски от синтетична пяна, като PUR и PIR, са много подходящи за изравняване на замазки. Тъй като тези материали се изолират много добре (дори и да са тънки), височината на подовата конструкция може да остане ограничена.

Инженерна компания предлага  изолация за стени и подове , които се използват за създаване и оборудване на различни обекти. Често използвам листове от пяна или изолация на руло за подово отопление за изолация.

Изолационните плоскости за пода, изработени от полистирол, са устойчиви на натиск и са специално проектирани за полагане върху изравняваща замазка. Освен това върху изолацията могат да бъдат монтирани подсилени ползи за подови настилки. Изолацията действа като бариера за топлинния поток и е необходима, за да поддържате дома си топъл през зимата и прохладен през лятото. Добре изолирана и добре проектирана къща осигурява целогодишен комфорт, като намалява наполовина разходите за охлаждане и отопление. Това от своя страна намалява емисиите на парникови газове.

Предимствата на пяната:

Висока топлоизолация

Идеален за външна / вътрешна употреба,

влагоустойчива

изключително издръжлива

устойчив на компресия

лесна за обработка

универсален по сила

ниска цена,

направени в различни форми, размери и материали за компресия,

високи характеристики на амортизация,

възможността за нанасяне на различни покрития.

Ако се обърнете към фирмите от Топмайстор, можете да получите висококвалифицирани съвети от експерти, те ще ви помогнат при избора на полистирол, който ще бъде най-добрият вариант за вашата сграда. Тук са събрани всички най-подходящи материали за изолация. С помощта на тези материали вашият дом ще може да придобие комфорт и уют и най-важното – топлина на вашия дом.

Author: admin