Как да изберем диван според механизма на трансформация

Съвременните производители предлагат на клиентите дивани от различни модели. Продуктите предоставят различни механизми сгъване, в зависимост от предпочитанията и често биват в помощ на обитателите на домовете със специфични стаи и пространства.

Различният тип сгъване на дивана подсигурява допълнително удобство.

Разтегателен диван тип „Книга“. Такива мебели са изложени по аналогия с книгата, както подсказва и името. За да разпънете диван от този тип, трябва да повдигнете седалката. Тогава гърбът ще падне надолу и ще образува една равнина със седалката. Диваните с подобен механизъм за трансформация са сред най-популярните, тъй като те са едни от най-издръжливите и надеждни. Друго предимство е, че имат рафт за съхранение. Но трябва да се има предвид, че мебелите не могат да бъдат прикрепени изцяло към стената и площта му при разгъване е малка.

Клик Клак механизъм. При тези дивани седалката се простира, а облегалката се опира на оформеното място. Използвайки този механизъм, можете да получите просторно легло за отдих Единственият минус – когато са сгънати, тези дивани са твърде широки назад, така че да седиш върху тях, облегнат на гръб, е неудобно.

„Акордеон“. Този тип дивани се считат за универсален модел, който е в състояние да задоволи нуждите на най-различни клиенти. Диванът е разположен като акордеон. Прибиращата се седалка включва облегалка, сгъната наполовина, след което те оформят цялостно място за почивка. Когато се сглобяват, тази мебел е много компактна, а когато се разгъва – е просторна.

Разтегателен диван. Моделът има прибираща се предна част. На него лежи двойна възглавница. Той трябва да бъде обърнат и поставен върху частта, която бива освободена по време на трансформацията на дивана. В резултат собственикът получава удобно и сравнително голямо легло без досадни шевове на повърхността. Но някои не са доволни от височината на този тип дивани.

Днес в магазините можете да закупите съвременен диван, като го изберете спрямо вид, дизайн, размер, механизъм и материали, от които е изграден.

Всичко зависи от бюджета, желанието, както и типа разположение на жилището, за което той е предназначен.

Вярваме, че тази статия ще Ви бъде полезна, когато решите да закупите нов диван.

Author: admin