Дропшипинг. Определение и същност на дропшипинга

Английски най-нисък термин Dropship буквално означава „Drop Ship“. Dropshipping, от своята страна, е визуализиран, при който производителят изпраща продукти на дребно директно до крайните клиенти. Продуктите са привлечени от посредници, чиито задачи са рекламни продукти, съхранение на поръчки, приемане на плащане и формализиране на транзакция с производителя.

На практика онлайн магазина на дропшипинг получавате възможност да поръчате стоки на ниска цена на едро от доставчика. Трябва да знаете, че този посредник е собственик на този магазин, който добавяте силата си (стабилността не е ограничена), която е достъпен. В течение на времето, наистина имам предвид, че трябва да се изпратите от най-близкия доставчик, за да се свържете с вашето име.

Можете да реализирате продажбите на офлайн (работа с каталози) или онлайн (чрез онлайн магазина). Първият вариант не се среща с много и само като възможност за разширяване на асортименти в традиционни магазини за търговия на дребно (например в малките магазини за мебели), за да се спести от организацията на складове. Онлайн продажбите са по-чести и за мнозина те са единственият начин за търговия.

За посредничество, което се използва по дропшипинг на продуктите, се използва по следната схема (класическа версия):

Изработете на склад за продажба;

Включване на препоръчаното от производителя (доставчика);

Организиране на реклама и представяне на стоки пред потенциални купувачи;

Приемане на поръчки от купувачи;

Повреждането, че доставчикът има необходими храни в състава;

Приемане на плането;

Изпращане на плащане за стоки на доставка и трансфер на данни за доставка на поръчки до клиенти;

Контрол на приключението на транзакцията.

Author: admin